ЖК Apartment like House в Олександрівській Слободці

Чергова новобудова, в якій запропонували інвесторам майбутні квартири вже після початку збройної агресії росії – ЖК Apartment like House. Розповім, що мені вдалося дізнатись про цей проєкт, та на що варто звернути увагу потенційним інвесторам.

ЖК Apartment like House візуалізація
Візуалізація ЖК Apartment like House

Будівництво ЖК Apartment like House розпочалось в Солом’янському районі столиці на Олександрівській Слобідці – по вулиці Університетська, 26.

Ця місцевість доволі гориста та з вузькими вуличками, забудована переважно приватними будинками, тому навкруги має бути спокійно та тихо. Але вже за 10 хвилин пішки від новобудови вирує життя – за цей час можна дійти до проспекту Лобановського або до Солом’янської вулиці (на них розташовані зупинки громадського транспорту, крамниці, відділення банків тощо).

Звісно, автівкою цей шлях можна здолати швидше. І, з огляду на те, що майбутній ЖК позиціонується в класі бізнес, варто було б сказати, що на кожну майбутню квартиру проєкту заплановане паркомісце, а на деякі – навіть два.

ЖК Апартмент лайк Хаус на карті
Місцерозташування новобудови

Зовні будинок виглядатиме лаконічно, але стильно: чіткі лінії, світлий фасад, великі панорамні вікна та тераси. Нібито нічого особливого, але така простота все одно чимось притягує погляд. Будуватимуть ЖК Apartment like House з цегли, зовнішні стіні утеплюватимуть мінеральною ватою, яку закриє шар штукатурки.

Забудовник розповідає, що ЖК «Апартмент лайк Хаус» – це клубний будинок. В ньому запроєктовано лише 9 квартир, які розмістяться на 3 поверхах, тобто на кожному поверсі буде усього по 3 квартири.

Для паркування автівок в цокольному поверсі будинку передбачений паркінг, місткість якого становитиме 16 машиномісць.  До речі, забудовник обіцяє встановити в паркінгу зарядку для електромобілів, завдяки якій мешканці зможуть «заливати» машини електрикою за нічним тарифом.

Щодо інших комунікацій, то вони, скоріш за все, будуть автономними – включаючи системи опалення, які в кожній квартирі будуть індивідуальні (тепловий насос).

ЖК Apartment like House паркінг тераси
В ЖК буде паркінг, а в квартирах – тераси

Щодо квартир, то як і годиться для бізнес-класу, вони будуть великими. Вибрати можна лише серед 2- та 3-кімнатних варіантів площею 102,5 та 125 кв.м відповідно.

Планування виглядають непогано: квартири будуть світлі, з високими стелями (3 м), панорамними вікнами. В кожній квартирі – велика тераса (близько 20 кв.м), вийти на яку можна буде з кухні-вітальні (близько 33 кв.м). Спальні теж просторі – в 3-кімнатних квартирах вони «рознесені» на два боки квартири, причому батьківська спальня має власний санвузол та гардеробну.

А ось в 2-кімнатних спальні розташовані стіна-до-стіни – до того ж в 2-кімнатних спроєктований лише 1 санвузол. Щодо оздоблення, то забудовник його не виконуватиме.

ЖК Апартмент лайк Хауз планування квартир
Планування майбутніх квартир

Вартість квадратного метра в ЖК Apartment like House наразі складає близько $1,4тис. Тобто 2-кімнатна квартира площею 102,5 кв.м обійдеться інвесторам в суму від $150 тис., а 3-кімнатна площею 125 кв.м – приблизно у $180.

Оплатити вартість майбутньої нерухомості можна у розтермінування від забудовника, яке надається строком на 1 рік з першим внеском від 30% повної вартості майбутньої квартири.

Будівництво ЖК Apartment like House розпочалось не так вже й давно, але здати будинок в експлуатацію забудовник планує в 3 кварталі 2024 року. Як на мене, на заваді цьому можуть стати деякі перешкоди.

Наприклад, ЖК Apartment like House – це, по суті, багатоквартирний будинок, який зводять на землі, яка не призначена для цього виду використання. Будівництво ЖК Apartment like House ведеться на ділянці з кадастровим номером 8000000000:72:268:0001, цільове призначення якої «Для індивідуального житлового, гаражного і дачного будівництва».

ЖК Apartment like House хід будівництва
Хід будівництва ЖК Apartment like House, жовтень 2023 р. Фото ЛУН

Більше того, згідно з Повідомленням про початок виконання будівельних робіт (№ КВ051230419161 від 24.04.2023 р.), на цій ділянці ведеться реконструкція житлового будинку під індивідуальний (садибний) житловий будинок. В якому, до речі, може бути лише 1 (одна), а не 9 квартир. Хоча, де-юре тут і має з’явитися індивідуальний одноквартирний будинок на 6 кімнат – і можливо, саме такий будинок і вводитимуть в експлуатацію.

З огляду на таку перспективу, я дуже раджу потенційним інвесторам з’ясувати, в яку саме нерухомість вони збираються інвестувати власні кошти: в частку в спільній сумісній власності (наприклад, кімнату в 6-кімнатній квартирі) чи все ж таки в окрему квартиру. І якщо саме в квартиру, то які додаткові затрати фінансів та часу потягне розділення будинку на окремі квартири.

Також раджу переконатися, що наявної потужності електропостачання буде достатньо для потреб не однієї, а 9 квартир (плюс електрозарядки в паркінгу).

Наостанок зазначу, що девелопером ЖК Apartment like House виступає бренд Rise and Development, але замовником будівництва є фізична особа. Тобто, скоріш за все, у вартість майбутніх квартир буде закладена ще й компенсація податків продавця, і я дуже раджу до підписання угоди прояснити цей нюанс.

Традиційно, нагадаю: інвестуючи в новобудову, ви не купуєте квартиру. Ви купуєте обіцянку забудовника побудувати її для вас. Тож ретельно оцінюйте всі ризики та реалістично співвідносіть їх з можливою вигодою!

Це вся інформація, яку мені вдалося зібрати про ЖК Apartment like House в рамках короткого огляду. Сподіваюсь, що з ваших коментарів на форумі та в чаті інвесторів новобудов ми дізнаємось про цей проєкт більше. 


Приєднуйтесь до обговорення на форумі: ЖК Apartment like House в Олександрівській Слободці