ЖК ATMOSFERA LIFE у Вишневому

Девелопери виводять на ринок нові житлові комплекси не тільки в столиці, а й в передмісті Києва. Наприклад, у Вишневому взялись будувати ЖК ATMOSFERA LIFE – і одразу запропонували майбутні квартири в ньому приватним інвесторам. Я уважніше придивилась до цієї пропозиції і ось що побачила.

ЖК Атмосфера Лайф візуалізація
Візуалізація ЖК Atmosfera Life

Майданчик ЖК Atmosfera Life розташований на околиці Вишневого, майже на розі вулиць Європейська та Машинобудівників. Це північніше від залізничної колії, яка проходить містом – тобто автівкою зі столиці сюди зручніше буде дістатись з боку Софіївської Борщагівки (з’їзд на вулицю Київська з Окружної).

А громадським транспортом до ЖК можна доїхати від станцій метро «Святошин» (маршрутка №721), «Виставковий Центр» (маршрутка №718) та «Контрактова площа» (маршрутка №820).

ЖК Atmosfera Life на карті
Місце розташування новобудови

Щодо навколишньої інфраструктури, то в радіусі півкілометра від майбутньої новобудови є дитячий садок, школа, поліклініка, різноманітні крамниці, мережевий супермаркет, відділення банків, салони краси тощо – тобто, все, що робить повсякденне життя зручним.

До речі, поряд з комплексом знаходиться місцевий велопарк, який має сподобатись активним та рухливим мешканцям. А в майбутньому між ЖК «Атмосфера Лайф» та сусіднім будинком мають звести медичний центр – для нього виділена ділянка.

ЖК Atmosfera Life вигляд згори аерообліт
Вид на майданчик ЖК Atmosfera Life згори. Аерозйомка ЛУН

Незважаючи на заявлений бізнес-клас, зовні ЖК Atmosfera Life матиме традиційну конфігурацію, але з власними родзинками. Фасад комплексу прикрасять контрастні кольори, а оздоблення балконів буде комбінованим: панорамне скління та відкриті ділянки.

Сподіваюсь, що відкриті частки балконів такими й залишаться – на рендерах фасад і так виглядає занадто строкатим, а частковий «апгрейд», виконаний на розсуд майбутніх власників, може підвищити рівень його візуального шуму. Хоча може бути і навпаки: картатий фон приховає нештатні «клітини» – але це вже можна буде оцінити після фінішного оздоблення.

ЖК Атмосфера Лайф дизайн фасадів
Дизайн фасадів ЖК Atmosfera Life

У відділі продажів проєкту розповідають, що у складі комплексу буде два 9-поверхових будинки: один С-подібної конфігурації на 4 секції, а другий – 1-секційний. Але на офіційному сайті комплексу заявлено, що будинок в рамках ЖК зведуть один, але на 5 секцій.

На цьому нюансі я трохи детальніше зупинюсь нижче, коли розповідатиму про дозвільну документацію на будівництво комплексу.

ЖК Атмосфера Лайф генплан
Генплан ЖК “Атмосфера Лайф”

Будинки розташують на закритій для сторонніх території, внутрішній двір облаштують дитячим та спортивним майданчиками і зроблять вільнім від автівок. А для паркування автотранспорту мешканців виділять місце під стоянку та навіть планують збудувати багаторівневий паркінг.

Будувати ЖК Atmosfera Life планують з цегли, фасади утеплять мінеральною ватою, готовий будинок підключать до централізованих комунікацій. Опалення квартир зроблять комбінованим: в одній частині встановлять газові котли, а в іншій – електричні.

Забудовник тільки-но почав будівництво комплексу – у травні стартувала робота над фундаментом перших двох секцій. А здати їх планують вже за півтора року, в 4 кварталі 2024. Ще три секції планують побудувати в 4 кварталі 2025 року.

Квартир, до речі, в ЖК планується 328, серед яких будуть смарти площею 31-32 кв.м, повноцінні 1-кімнатні площею 33-43 кв.м, 2-кімнатні площею 47-65 кв.м та 3-кімнатні площею 80 кв.м. Всі планування матимуть правильну геометричну конфігурацію та непогану ергономіку: зручні коридори, кухні з балконами, затишні спальні (в деяких плануваннях в них буде по два вікна, які розташовані на різних стінах). Забудовник обіцяє виконати в квартирах підготовку під ремонт.

ЖК Atmosfera Life поетажний план секції 1
Поетажний план секції №1

Вартість квадратного метра в ЖК Atmosfera Life стартує з з $860 в 1-кімнатних квартирах та від $840 в 2-кімнатних. Мінімальна сума інвестиції в цей проєкт становить $27 тис. за майбутню смарт-квартиру. Забудовник готовий надати інвесторам розтермінування строком до 3 років за умови сплати першого внеску в розмірі 20% від повної вартості нерухомості.

 

Девелопером ЖК Atmosfera Life виступає ІГ «Молодість» – вже доволі знаний бренд, який «народився» шляхом колаборації двох забудовників: «Орлан Інвест Груп» та екс-мера Ірпеня Володимира Карплюка. Зараз в портфелі девелопера знаходяться: сусідній ЖК «Атмосфера», ірпінські «Фаворит», «Чехов Парк Квартал», New York Towers, Irpin City, «Олімп»  та ін. Замовником будівництва ЖК «Атмосфера Лайф» виступає ТОВ «Інвестиційна компанія Атіка».

Будується комплекс на ділянці з кадастровим номером 3222410600:01:016:0003, яка знаходиться в державній власності та має площу 1 га. Ділянка передана замовнику будівництва через договір суперфіцію (я дуже раджу потенційним інвесторам ознайомитись з цим документом, аби бути впевненим у праві забудовника користуватись ділянкою).

Цільове призначення ділянки, яке вказане у Дозволі на будівництво, виглядає дещо дивно: «адмін приміщ.і житл.буд.» – і мені не дуже зрозуміло, що це має означати (а також, чому реєстратор не вніс цифровий код ЦП ділянки і система це пропустила). Тому я раджу потенційним інвесторам все ж таки з’ясувати у девелопера подробиці про цю земельну ділянку.

ЖК Atmosfera Life дані кадастру
Ділянка забудови на карті

Влітку 2021 року замовнику будівництва були видані МУО  №110/15 від 6.08.2021 р., згідно яких на зазначеній ділянці можна проєктувати багатоквартирний житловий будинок з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення. Максимальна висота будинку має становити не більше 30 м (як раз 9 поверхів, які задекларував девелопер).

А якщо говорити про Дозвіл на будівництво, то замовник отримав його з другої спроби влітку 2022 року – документ № ІУ013220805921 з’явився в реєстрі будівельної діяльності 11.08.2022 року. На жаль, ТЕП обєктів в реєстрі так і не відкрили, тому визначити, які параметри де-юре матиме будинок, наразі неможливо. Але, судячи з усього, в проєктній документації мова йде про будинок з 4 входами (тобто, 4-секційний).

Тому я раджу потенційним інвесторам обов’язково ознайомитись з Експертним звітом проєкту та прояснити нюанс з «4 входами» – аби зрозуміти, які параметри має ЖК Atmosfera Life де-юре та зменшити ризики на етапі вводу ЖК в експлуатацію. Зауважу, що цілком ймовірно, що забудовник подасть в ДІАМ корективи проєкту до отриманого Дозволу (куди внесе дані по секції №5) або навіть отримає окремий документ на секцію №5. Проте станом на зараз ситуація з цією секцією, на мій погляд, дещо невирішена.

ЖК Атмосфера Лайф дозвіл на будівництво
Кількість секцій в дозвільній документації дещо відрізняється від кількості секцій на генплані забудовника

Також я дуже раджу ретельно ознайомитись з договором, який пропонує підписати девелопер, та пересвідчитись, що всі його пункти вам зрозумілі та ви з ними погоджуєтесь.

Нагадаю, інвестуючи в новобудову, ви не купуєте квартиру. Ви купуєте у забудовника обіцянку побудувати її для вас.

P.S. Це вся інформація, яку мені вдалось зібрати про ЖК Atmosfera Life в рамках короткого огляду. А детальніше цей проєкт можна обговорити на форумі чи в тг-чаті інвесторів новобудов.


3 відповіді
  • Максим
    28.01.2024 о 14:02

    Я рассматриваю как раз этот комплекс, первое знакомство порадовало, Сергей отвечал на все вопросы и в отделе продаж все рассказали и показали.

    Периодически приезжаю раз в 2-3 недели и еще ни разу не было такого, что нет изменений по стройке – всегда работают, мороз, дождь, солнце, все время есть рабочие и выполняют работу которую можно делать в зависимости от погоды.

    По поводу второго комментария от Ксении – что 5-ть лет строили – почитайте историю и уточните в google почему так, первый дом не принадлежал им и они выкупили этот проект + дом который был не достроен другим застройщиком и выполнили обязанности перед инвесторами, которые отдали деньги другому застройщику, потому клевета без обоснования – не переношу таких людей!

    Ксения
    19.06.2023 о 14:12

    Представители застройщика те еще хамы, в особенности пани директорка Атики (Заказчик строительства), ибо директор она такой же, как я балерина (фунт). Документацию ведут в полном бардаке, свои обязательства не выполняют, люди жаловались на косяки по стройке. Боженька меня отвел от покупки по переуступке в Атмосфере (первую очередь которой достраивали лет 5), вторая еще в стадии кирпичей, а они в войну новый проект начинают)) ага) так что будьте осторожны! Доверять там некому, особенно в такое время

    Тетяна
    19.06.2023 о 15:21

    Придбали квартиру в цьому ЖК. Всим задоволені, забудовник відповів на всі питання які нас турбували. Постійно спостерігаємо за темпами будівництва і вони вражають.
    Тому майже не сумнівалися. І доречі, всі документи перевірили, все в них в повному обсязі.

Приєднуйтесь до обговорення на форумі: ЖК ATMOSFERA LIFE у Вишневому