Будівництво завершено: столичні ЖК, які отримали Сертифікати готовності

Якщо Дозволів на будівництво нових ЖК влітку в столиці було видано не так вже й багато, то Сертифікати готовності змогли отримати більше новобудов. Розповідаю, які саме.


Будівництво завершено: столичні ЖК, які отримали Сертифікати готовності

ЖК «Нивки-Парк»

У вересні 2023 року отримав Сертифікат готовності до експлуатації черговий будинок ЖК «Нивки-Парк», а саме будинок №11, який вважається четвертим пусковим комплексом дев’ятої черги будівництва цього проєкту. Номер документа, що засвідчує завершення його будівництва, ІУ123230830494. Крім того, введено в експлуатацію підземний паркінг під будинком №12: номер Сертифіката ІУ123230912619.

ЖК Нивки-Парк візуалізація та зовнішній вигляд
Візуалізація ЖК та введений буднок

Нагадаю, що будують ЖК «Нивки-Парк» в Святошинському районі столиці поблизу від проспекту Перемоги в районі станції метро «Нивки».

Загалом до складу ЖК «Нивки-Парк» має увійти 12 будинків заввишки 12-17 поверхів, в яких має розміститись приблизно 3 тис. квартир. Будинки розміщуватимуться на закритій території, для автівок тут передбачений підземний паркінг. Також до складу проєкту входить дитячий садок та торговельні приміщення для розміщення об’єктів побутової інфраструктури.

Наразі більшість домів цього ЖК вже здані, забудовнику залишилось добудувати лише 2 будинки: №№9 та 10, які готують до отримання Сертифіката готовності вже в 1 кварталі 2024 року.

Зараз в ЖК «Нивки-Парк» у забудовника можна придбати готові квартири як в зданих та заселених будинках (в них залишились 1-кімнатні з вартістю квадратного метра від $1750, 2-кімнатні з ціною квадрата від $1700 та 3-кімнатні з вартістю метра від $1250), так і в тих, які ще будуються (вартість квадратного метра в них стартує з $1440 в 1-кімнатних та з $1200 в 2-кімнатних).

Забудовник пропонує покупцям та інвесторам квартири з різним ступенем оздоблення – без ремонту або з повним ремонтом та навіть меблями.

  • Девелопер: Інтергал-Буд
  • Офіційний сайт проєкту ЖК «Нивки-Парк»
  • Дізнатися подробиці про комплекс можна тут, а взяти участь в обговоренні –  на форумі чи у телеграм-чаті інвесторів – тут.

ЖК «Метрополія-2»

У вересні отримав Сертифікат готовності до експлуатації і будинок ЖК «Метрополія-2». Номер документа ІУ123230912218.

ЖК Метрополія-2 візуалізація та зовнішній вигляд
Візуалізація ЖК та введений будинок

ЖК «Метрополія-2» – це 26-поверховий будинок на 284 квартири, який збудований по вулиці Вірменській, 8/127 у Дарницькому районі столиці поблизу від станцій метро «Бориспільська» та «Вирлиця».

Наразі в цьому ЖК у забудовника можна придбати лише 2- та 3-кімнатні квартири площею від 47 кв.м та 85 кв.м відповідно – всі 1-кімнатні вже проінвестовані.

Вартість квадратного метра готових квартир у забудовника стартує з позначки $1250, тож мінімальна вартість 2-кімнатної квартири становитиме $66 тис.

  • Девелопер: Концепт-Груп
  • Офіційна сторінка проєкту ЖК «Метрополія-2»
  • Дізнатися подробиці про комплекс можна тут, а взяти участь в обговоренні –  на форумі чи у телеграм-чаті інвесторів – тут.

ЖК «Старт»

Визнано готовим до експлуатації і будинок №2 ЖК «Старт» – це засвідчує Сертифікат за № ІУ123230907954, який був зареєстрований 18 вересня 2023 року. Нагадаю, будинок №1 отримав Сертифікат готовності наприкінці минулого року.

ЖК Старт візуалізація та зовнішній вигляд
Візуалізація ЖК та введений будинок

ЖК «Старт» розташувався по вулиці Шолуденко у Шевченківському районі столиці, неподалік (10-15 хвилин пішки) від двох станцій метро червоної та зеленої гілок («Політехнічна» та «Лук’янівська»).

У складі комплексу – 2 багатосекційні житлові будинки перемінної поверховості, які об’єднані будівлею торгового центру. Під будинками розташований підземний паркінг, який може слугувати укриттям під час повітряних тривог.

В двох будинках ЖК «Старт» розміщується 820 квартир – але всі вони вже знайшли своїх власників. Тож тим, хто хоче придбати квартиру в будинках комплексу, варто шукати їх на вторинці.

  • Девелопер: bUd development
  • Офіційний сайт проєкту ЖК «Старт»
  • Дізнатися подробиці про комплекс можна тут, а взяти участь в обговоренні –  на форумі чи у телеграм-чаті інвесторів – тут.

ЖК Greenville на Печерську

Нещодавно отримали Сертифікат готовності до експлуатації ще дві секції ЖК Greenville на Печерську – документом за № ІУ123230911209 визнається завершення будівництва секцій №№ 4 та 5 цього ЖК. Тобто наразі тут «де-юре» повністю збудовано будинок №1, який складається з 3 секцій (нагадаю, його перша секція отримала Сертифікат готовності у січні 2021 року).

Я не дарма зазначила, що перший будинок збудований саме «де-юре», адже судячи зі світлин майданчика та офіційних повідомлень про хід будівництва, робіт на зданих в експлуатацію секціях №№ 4 та 5 ще чимало. Вони геть не виглядають готовими приймати новоселів – ані на фото, ані в звітах самого забудовника. Тож, на мій погляд, буде добре, якщо інвестори зможуть зайти на ремонти в свої квартири десь навесні 2024 року.

ЖК Грінвіль на Печерську візуалізація, зовнішній вигляд та звіт про хід будівництва
Візуалізація ЖК, введений будинок та звіт про хід будівництва

ЖК Greenville на Печерську – це, по суті, добудова ЖК «Новопечерський квартал №5», який ще у 2016 році почали зводити на столичному Печерську за адресою Новопечерський провулок №5. Після того, як з проєкту «вийшов» перший девелопер, на майданчик «зайшов» інший забудовник – і, провівши ребрендінг, презентував інвесторам новий ЖК, Greenville на Печерську.

До складу ЖК Greenville на Печерську мають увійти 3 будинки заввишки 11-25 поверхів. Вони будуть об’єднані стилобатом, в якому розмістяться підземний паркінг та комерційні приміщення. А його дах займе прибудинкова територія – і вона буде доступною лише для мешканців новобудови. Крім житла та комерції, у складі ЖК має з’явитися дитячий садок.

Щодо термінів повного завершення будівництва комплексу, то зараз забудовник зосередився на будинку №2, який планують здати наприкінці наступного, 2024 року. Термінів закінчення будівництва будинку №3 поки що не називають.

Наразі в свіжозданих секціях ЖК Greenville на Печерську у девелопера в наявності залишились 1-, 2- та 3-кімнатні квартири площею від 52 кв.м, 67 кв. м та 105 кв.м відповідно. Вартість квадратного метра в них стартує з позначок $2,4 тис. в 1-кімнатних та $1,9 тис. в 2- та 3-кімнатних квартирах. А мінімальна вартість 1-кімнатної квартири становить трохи більше за $132 тис.

  • Девелопер: Greenville
  • Офіційний сайт проєкту ЖК Greenville на Печерську
  • Дізнатися подробиці про комплекс можна тут, а взяти участь в обговоренні –  на форумі чи у телеграм-чаті інвесторів – тут.

ЖК Great

Продовжують здавати в експлуатацію і будинки ЖК Great – наприкінці серпня отримав Сертифікат готовності до експлуатації за № ІУ123230816534 будинок №6 цього проєкту.

Нагадаю, в травні 2023 року було введено будинок №5, в квітні – будинок №4, а перші три будинки комплексу отримали статус «збудовані та здані» восени 2021 року. Ще 5 будинків (№№9-13) планують здати в експлуатацію наприкінці цього року. А дата введення будинків №№7 та 8 поки що не розголошується.

ЖК Грейт візуалізація та введений будинок
Візуалізація ЖК та введений будинок

ЖК Great будують на території колишньої промзони «Позняки» вздовж Дніпровської набережної (Дарницький район столиці). Загалом до складу комплексу має увійти 13 житлових будинків заввишки 26 поверхів, в яких буде налічуватись більше 6 тис. квартир. Окрім них, забудовник має побудувати торговий і офісний центри, два дитсадки, початкову школу, міні-стадіон, облаштувати підземний паркінг для автівок мешканців та прибудинкові території для відпочинку.

У введених в експлуатацію будинках проєкту у забудовника можна придбати лише великі 2- та 3-кімнатні квартири площею від 70 кв.м та 116 кв.м відповідно. Вартість квадрата в них стартує з позначки $1,16 тис. та $1 тис., тож 70-метрова «двушка» обійдеться в суму від $81 тис., а 116-метрова «трьошка» – приблизно в $120 тис.

Більший вибір та нижчі ціни на квартири в будинках, які ще будуються: тут можна обрати 1-кімнатну площею від 46 кв.м з вартістю квадрата від $1 тис., а також 2- або 3-кімнатну квартиру площею від 69 та 88 кв.м кв.м з вартістю метра від $870.

ЖК White Lines

В серпні отримали Сертифікат готовності до експлуатації два будинки ЖК White Lines: документом № ІУ123230724746 визнано збудованим будинок №1, а документом № ІУ123230816875 – будинок №3. Будинок №2 планують ввести в експлуатацію до кінця нинішнього року.

ЖК Вайт Лайнз візуалізація та введений будинок
Візуалізація ЖК та введений будинок

ЖК «Вайт Лайнс» розташувався в Голосіївському районі столиці по вулиці Васильківська, 1, поруч зі станцією метро «Голосіївська».

Комплекс складається з трьох 22-24-поверхових житлових веж, в яких налічуватиметься 566 квартир. Ці вежі будуть об’єднані стилобатом, де розмістяться кінотеатр, фітнес-центр з басейном та торговий центр, а на його даху розіб’ють цілий парк для відпочинку мешканців. Під будинками – великий підземний паркінг, який слугуватиме укриттям не тільки мешканцям комплексу, а й жителям сусідніх будинків.

В ЖК White Lines у девелопера залишилось небагато квартир: в зданих будинках декілька 2-кімнатних квартир площею від 71 кв.м, а в будинку, який ще готують до здачі – декілька 3-кімнатних площею 120 кв.м. Вартість «квадрата» в цих квартирах становить $3 тис., тобто 2-кімнатна обійдеться приблизно в $215 тис., а 3-кімнатна – в $360 тис.

  • Девелопер: A Development
  • Офіційний сайт проєкту ЖК White Lines
  • Дізнатися подробиці про комплекс можна тут, а взяти участь в обговоренні –  на форумі чи у телеграм-чаті інвесторів – тут

P.S. Я вітаю всіх забудовників та інвесторів зданих новобудов і бажаю затишного та безпечного життя в нових квартирах! Доповнюйте перелік зданих ЖК у коментарях на форумі чи в тг-чаті інвесторів новобудов.


155 відповідей
  • Максим
    30.10.2020 о 15:46

    Очень интересно.
    Думаю, стоит это сделать регулярной рубрикой и выдавать такую информацию в конце каждого месяца.

    Галина
    30.10.2020 о 16:27

    очень интересная публикация, голосую за регулярность таких статей.
    Спасибо

    Олександр
    30.10.2020 о 17:26

    Я вважаю що це дуже важлива тема для інвесторів, як тих хто вже інвестував, так і майбутніх. Дякую Вам за Ваші труди.

    Очень важная информация, спасибо! Пишите еще ))

    Эндрю
    30.10.2020 о 18:55

    А в пригородах можно такой
    же обзор?

Читайте всі 155 коментарів на форумі: Дозволи та сертифікати на будівництво