Новобудови передмістя столиці, які нещодавно отримали Сертифікат готовності

Як і в столиці, забудовники передмістя останнім часом змогли вести в експлуатацію не дуже багато новобудов. Проте вони були, тож я розповім – які саме ЖК визнані готовими до прийому власників. І, звісно, привітаю їх забудовників та інвесторів.

ЖК «Софія Клубний», Софіївська Борщагівка

Наприкінці року забудовник ЖК «Софія Клубний» отримав два Сертифікати готовності: № ІУ123231116909 від 29.11.2023 р. та № ІУ123231121912 від 1.12.2023 р.

Ці документи визнають готовими до експлуатації будинок по вул. Зелена, 5 та будинок по вул. Клубна, 12-А. Крім того, до кінця року забудовник планує здати ще три секції будинку по Клубній, 12.

ЖК Софія Клубний зовнішній вигляд
Так виглядають будинки ЖК “Софія Клубний”

Нагадаю, що влітку в цьому житловому комплексі два будинки теж отримали Сертифікат готовності: по вул. Зеленій, 3 та вул. Клубній, 10. Тож можна констатувати, що будівництво комплексу йде доволі активно (тьху-тьху-тьху).

Житловий комплекс розташований в Софіївській Борщагівці, поблизу інших новобудов – поруч знаходяться ЖК «Київський маєток», «Барселона», «Софіївський квартал», «Львівський маєток» та інші. Це відносно нова частина села, але вже доволі комфортна та зручна для мешканців.

Крім житлових будинків, тут з’явилися школи та дитячі садочки, магазини та кав’ярні,салони та клуби – поблизу можна знайти все, що необхідно для задоволення потреб мешканців. Щоправда, з розбудовою місцевості та збільшенням кількості населення, все гостріше стоїть питання з транспортною інфраструктурою: при потребі дістатися до столиці в часи пік, шлях може займати доволі багато часу.

ЖК «Софія Клубний» входить до портфелю одного з найпотужніших місцевих девелоперів Martynov – і цей комплекс теж буде доволі масштабним. До його складу увійде більше 40 будинків заввишки 10 поверхів, в яких розміститься біля 3 тис. квартир.

Майже всі будинки вже збудовані та навіть заселені – будівництво цього ЖК розпочалось 8 років тому, тож реалізація проєкту вже давно «перетнула екватор». Станом на зараз в комплексі вже введені в експлуатацію 28 будинків, а ще 12 знаходяться на різних стадіях будівництва.

В цьому ЖК забудовник продає квартири лише у вже зданих будинках – в них можна обрати 1-5-кімнатні варіанти площею від 31-120 кв.м. Вартість квадратного метра залежить від параметрів нерухомості і стартує з позначки $960 у великих квартирах та від $1,07 в 1-кімнатних. Мінімальна ціна готової квартири найменшої площі становить приблизно $40 тис.

ЖК «Софія Клубний» приймає участь у програмі єОселя, тож придбати тут готове житло можна у пільгову іпотеку під 3-7% річних.

ЖК «Святопетрівський», Святопетрівське

Наприкінці року отримав Сертифікат готовності до експлуатації другий будинок ЖК «Святопетрівський» – номер документа ІУ122231110202 від 22.11.2023 р. Тобто нарешті ЖК «Петрівський» (який почали будувати ще у 2004 році, і який з часом розділився на ЖК «Петрівський Оновлений» та «Святопетрівський») повністю збудований.

ЖК Святопетрівський зовнішній вигляд
Візитівка ЖК “Святопетрівський” – кольорові фасади

Розташовується комплекс в центрі Святопетрівського, по вулиці Тепличній. Поруч з будинками знаходиться зупинка маршрутки, яка їде в столицю, адміністрація села, магазини, дитячий садок та школа.

Зараз ЖК «Святопетрівський» складається з двох будинків заввишки 10 поверхів, в яких загалом розмістилось близько 600 квартир. Але якщо у першому будинку комплексу, зданому ще у 2017 році, вільних квартир у забудовника не залишилось, то у «свіженькому» будинку ще можна придбати 1-кімнатну квартиру. На вибір – декілька варіантів планувань площею 37-46 кв.м, з вартістю квадратного метра від $800-900. Мінімальна вартість квартири тут становить трохи менше $30 тис.

  • Забудовник: Аматіс
  • Офіційна сторінка проєкту: ЖК «Святопетрівський»
  • Дізнатися подробиці про комплекс можна тут, обговорити на форумі – тут, а у телеграм-чаті інвесторів – тут.

ЖК «Нові Метри П27», Ірпінь

В грудні отримав Сертифікат готовності до експлуатації і будинок по вулиці Пушкінська, 25-27 в Ірпені – відповідний документ з’явився в реєстрі будівельної діяльності 7 грудня з № КС122231127319.

ЖК Нові Метри п27 хід будівництва
Так виглядає збудований будинок ЖК “Нові Метри п27”

За цією адресою збудували ЖК «Нові Метри п27» – двосекційний 10-поверховий Г-подібний будинок на 110 квартир. Поруч з новобудовою є всі необхідні зручності: зупинка громадського транспорту (в тому числі, й маршруток до столиці), магазини, дитячі садочки та школи, медичні заклади, парки для прогулянок та активностей тощо.

Будинок має власну закриту територію, на якій облаштований невеличкий паркінг для автівок та дитячий майданчик. Будівництво ЖК велося з цегли, а фасад утеплили пінопластом з поясами безпеки з мінвати. Позиціонується комплекс в класі комфорт.

Щодо квартир, то проєктом тут передбачені лише 1- та 2-кімнатні планування. Проте вони просторі: площа 1-кімнатних від 39 кв.м, а 2-кімнатних – від 62 кв.м. Квартири мають високий ступінь підготовки: забудовник передає житло зі стяжкою пола, поштукатуреними стінами та зі змонтованим двоконтурним котлом для опалення.

Вартість квадратного метра в ЖК «Нові Метри п27» становить від $1 тис. в 1-кімнатних квартирах та від $930 в 2-кімнатних, тож мінімальна вартість квартири тут стартує з позначки $40 тис. До речі, забудовник готовий надати покупцям розтермінування строком до 2,5 років за умови першого внеску від 50%.

ЖК «Левада», Бориспіль

Введений в експлуатацію і будинок №6 ЖК «Левада», який збудували в Борисполі по вулиці Головатого. Відповідний сертифікат має № КС122231025574 та датований 30.10.2023 р.

ЖК Левада зовнішній вигляд
Будинок ЖК “Левада”

Шостий будинок комплексу розташувався на невеликій відстані від раніше збудованих домів – їх розділяють будинки ЖК «Весна» та «Уюткіно». Тож можна говорити про те, що будинок №6 ЖК «Левада» вийшов більш «автономним» – до речі, квартири в ньому, на відміну від інших будинків ЖК, мають індивідуальне опалення за рахунок двоконтурних котлів. Хоча і цей будинок має власну закриту для сторонніх територію з дитячим майданчиком. А його мешканці зможуть без перешкод потрапити на територію «головної» частини комплексу.

Нагадаю, загалом комплекс складається з 6 будинків заввишки 9-10 поверхів, в яких розмістилась майже 1 тис. квартир. Перші будинки були здані ще до війни, в 2008-2019 роках. Тож не дивно, що придбати квартиру в ЖК «Левада» від забудовника можна лише в будинку №6 – П-подібній 3-секційній цегляній 10-поверхівці. Але вибір залишився дуже обмежений. В наявності у забудовника залишилось декілька 1- та 2-кімнатних квартир площею від 32 кв.м та 56 кв.м відповідно.

Квадратний метр в них коштує $860 в 1-кімнатних та $830 в 2-кімнатних, тож мінімальна вартість найменшої квартири становитиме $27,5 тис.

  • Девелопер: Агробудмеханізація та NCD
  • Офіційний сайт проєкту: ЖК «Левада»
  • Дізнатися подробиці про комплекс можна тут, обговорити на форумі – тут, а у телеграм-чаті інвесторів – тут.

P.S. Я вітаю забудовників та інвесторів цих проєктів з радісними новинами! А всіх читачів запрошую доповнювати список зданих ЖК у коментарях на форумі чи у чаті інвесторів новобудов у телеграм.


155 відповідей
  • Максим
    30.10.2020 о 15:46

    Очень интересно.
    Думаю, стоит это сделать регулярной рубрикой и выдавать такую информацию в конце каждого месяца.

    Галина
    30.10.2020 о 16:27

    очень интересная публикация, голосую за регулярность таких статей.
    Спасибо

    Олександр
    30.10.2020 о 17:26

    Я вважаю що це дуже важлива тема для інвесторів, як тих хто вже інвестував, так і майбутніх. Дякую Вам за Ваші труди.

    Очень важная информация, спасибо! Пишите еще ))

    Эндрю
    30.10.2020 о 18:55

    А в пригородах можно такой
    же обзор?

Читайте всі 155 коментарів на форумі: Дозволи та сертифікати на будівництво