Львівські ЖК, що отримали Сертифікат з початку війни

Як і обіцяла, зробила підбірку львівських ЖК, які були здані в експлуатацію під час навали орків. Невеличкий спойлер: у Львові Сертифікат готовності до експлуатації отримало більше новобудов, ніж у Києві. Без врахування передмістя, звісно.

Львівські ЖК, що отримали Сертифікат з початку війни

ЖК Dolce Vita

Сертифікат готовності до експлуатації отримала перша черга ЖК Dolce Vita (секції 1-3), який розташований по вулиці Залізничній у Львові (Залізничний район міста). Цей проект – один з небагатьох львівських довгобудів, тож я дуже рада, що його інвестори на крок наблизились до свого «солодкого життя».

Колись планувалось, що Dolce Vita стане новим житловим кварталом з декількох будинків та власної соціально-побутової інфраструктури – але, на жаль, перший девелопер (Innovation Development) «не потягнув» реалізацію настільки масштабного проєкту самотужки. На певний час будівництво було заморожене, аж поки до нього не долучився інший забудовник, корпорація нерухомості «РІЕЛ».

Але він провів ребрендінг проєкту – і квартал Dolce Vita перетворився на ЖК «Шенген» (про нього, до речі, теж є гарні новини). Тож від початкового задуму залишився лише один будинок, який зберіг первісну назву, ЖК Dolce Vita. Власне, його перша черга і отримала Сертифікат готовності до експлуатації за № ЛВ 122220407286.

ЖК Дольче Віта візуалізація та зведені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК Dolce Vita

Зауважу, що термін затримки будівництва ЖК Dolce Vita складає (по київським міркам!) не так вже й багато часу – 3-4 роки. Адже перший строк закінчення будівництва був призначений на 2018-2019 роки, тож деякі столичні інвестори можуть тільки позаздрити своїм львівським «братам по нещастю» 😉

Зараз ЖК Dolce Vita являє собою п’ятисекційний будинок заввишки 5-14 поверхів. Він збудований по монолітно-каркасній технології, стіни складені з керамоблоків, а фасад оздоблений у контрастних темно-коричневому та світло-сірому кольорах. В ході будівництва проєкт дещо знизив класність (з заявленого бізнесу до комфорту), трішки спростив фасад, але деякі параметри залишились. Це, наприклад, підземний паркінг під будинком та індивідуальне опалення квартир.

Квартир «від забудовника» у цьому ЖК не залишилось, тож тим, хто захоче придбати квартиру в цьому ЖК, варто згодом придивитись до вторинного ринку. До речі, обговорити цей проєкт, інші новобудови та взагалі інвестування у нерухомість, ви можете у телеграм-чаті інвесторів.

  • Девелопер: Innovation Development та корпорація нерухомості «РІЕЛ»
  • Офіційний сайт: н\д

ЖК «Шенген»

Як ви вже знаєте, ЖК «Шенген» – це реінкарнований ЖК Dolce Vita. Трохи змінений, але той, що доволі активно будується – і здається в експлуатацію. У липні забудовник отримав Сертифікат готовності до експлуатації будинку №3 (три секції), номер документа ЛВ 122220629454. Зараз до здачі готується будинок №4.

Зауважу, що здати в експлуатацію будинки №№3 та 4 забудовник планував у 1 кварталі 2022 року. Тож отримання Сертифікату на один з будинків із затримкою лише на 2 квартали – по столичним міркам просто «королівська точність». Особливо, враховуючи обставини.

ЖК Шенген візуалізація та зведені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК “Шенген”

За проєктом, ЖК «Шенген» складається з 12 будинків заввишки 6, 8,10 та 12 поверхів. Їх зводять з цегли, фасади утеплюють пінополістиролом, який закривають шаром штукатурки. Зданий будинок пофарбували у темний колір з контрастними вставками, але фасади інших будинків ЖК мають бути світлими. Опалення в будинках автономне (власна котельня), інші комунікації централізовані.

Загалом у комплексі має з’явитися близько 1,2 тис. квартир, серед яких можна обрати 1-, 2 або 3-кімнатні варіанти площею від 28 до 103 кв.м. До речі, у зданому будинку у забудовника лишились вільні 2- та 3-кімнатні квартири, вартість яких стартує з $91 тис. (за 2-кімнатну площею 75 кв.м). В тих будинках, які ще будуються, вибір квартир більший, а їх вартість менша – невелика 1-кімнатна площею 28 кв.м обійдеться приблизно у $22 тис.

ЖК «Парус City»

В червні 2022 року ЖК «Парус Сіті» отримав Сертифікат готовності до експлуатації (документ № ІУ123220609369) третьої черги проєкту. Зазначу, що будинок №3 був зданий з затримкою майже у півтора роки – спочатку термін завершення його будівництва був анонсований на 4 квартал 2020 року. Але як би там не було, зараз вже здані три з шести будинків комплексу. Будинок №4 планують здати в 1-2 кварталах наступного року, а будинок №5 – в 3 кварталі 2023 року. Точна дата закінчення будівництва будинку №6 поки що невідома.

ЖК Парус Сіті візуалізація та зведені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК “Парус Сіті”

Про цей ЖК я розповідала в підбірці львівських новобудов з вільними квартирами від забудовника, тому тут лише нагадаю, що ЖК «Парус City» будують по вулиці Кульпарківська (Франківський район міста). І що цей проєкт має незвичайну  архітектуру – будинки «Парус City» мають заокруглені форми та різну поверховість, тож зовні новобудова дійсно асоціюється з вітрильником.

Дома комплексу будуть заввишки 6-17 поверхів. Всі вони будуються за монолітно-каркасною технологією. Стіни – керамоблок, фасади утеплені мінеральною ватою. Система опалення у ЖК – автономна, за рахунок власних котельних. Крім житла, в комплексі спроєктовані дитячий садок, комерційні приміщення для власної інфраструктури та паркінги (гостьовий, багаторівневий та підземні).

Загалом в цьому ЖК має з’явитися близько 1,5 тис. квартир – інвестори можуть обирати варіанти з плануваннями від 1 до 5 кімнат, площею від 27 до 153 кв.м та ціною від $36 тис. Щоправда, таке різноманіття – лише в тих будинках, що ще зводять. А в тих, які вже введені в експлуатацію, у забудовника лишились великі 2-3-кімнатні квартири за ціною від $70 тис.

ЖК Avalon Zelena Street

Ще один проєкт, мова про який йшла у матеріалі про готові квартири від львівських забудовників увійшов до цього переліку 🙂 Це ЖК Avalon Zelena Street, який в липні 2022 року отримав Сертифікат готовності до експлуатації № ЛВ 122220704897 на 12 та 13 секції будинку №5. Тож цей проєкт повністю завершено. До речі, затримка «фінальної здачі» склала лише декілька днів – забудовник обіцяв завершити роботу над ЖК у 2 кварталі 2022 року, а Сертифікат, який це підтверджує датований початком 3 кварталу 2022 року.

ЖК Avalon Zelena Street візуалізація та зведені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК “Авалон Зелена Стріт”

Нагадаю, у складі ЖК – п’ять будинків заввишки 9-10 поверхів та близько 1,2 тис. квартир. Будинки збудовані по монолітно-каркасній технології, стіни – керамоблок, утеплення – мінеральна вата. В кожній квартирі – індивідуальне опалення. У складі новобудови є підземний паркінг та комерційні приміщення.

В ЖК «Авалон Зелена Стріт» у забудовника можна купити 1-, 2- або 3- кімнатну квартиру, ціни на які починаються від $ 50 тис.

ЖК «Парк Авеню»

Отримав Сертифікат готовності до експлуатації і будинок ЖК «Парк Авеню», який розташований у Галицькому районі міста по вулиці Стуса. Номер Сертифікату ЛВ 122220328196, він був виданий у червні 2022 року. Зазначу, що інвесторам довелось почекати Сертифікату зайвих 3 роки – спершу забудовник обіцяв здати цей ЖК у 2 кварталі 2019 року.

ЖК Парк Авеню візуалізація та зведені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК “Парк Авеню”

«Парк Авеню»  складається з єдиного 2-секційного будинку заввишки 10 поверхів. Цікава архітектура, розташування біля парку та технічні параметри загалом відповідають заявленому бізнескласу – як на мене, навіть точніше, ніж деякі столичні проєкти аналогічного класу. Він збудований за монолітно-каркасною технологією, його стіни викладені з цегли, а в якості утеплювача використана мінеральна вата. Будинок має 84 квартири, підземний паркінг та нежитлові приміщення для розміщення власної інфраструктури.

В цьому ЖК у забудовника досі доволі великий асортимент квартир – можна обрати 1-, 2 або 3-кімнатну площею від 40, 60 та 87 кв.м відповідно. Ціни на квартири в ЖК «Парк Авеню» стартують від $68 тис. за 1-кімнатні варіанти.

ЖК Riel City

В квітні 2022 року Сертифікат готовності до експлуатації отримали 5 будинків 1 черги ЖК Riel City – номер відповідного документу ІУ 123220326818. Строк затримки здачі склав 9 місяців – спочатку забудовник обіцяв здати 1 чергу у 3 кварталі 2021 року. Але навіть така затримка – менша, ніж на деяких київських проєктах цього девелопера.

Цікаво, що два будинки 2 черги проекту отримали Сертифікат ще у 2021 році, навіть на квартал раніше запланованого строку.

ЖК Riel City візуалізація та зведені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК “Ріел Сіті”

Зараз в ЖК Riel City збудовано вже 7 будинків – а всього в проєкт має увійти 15 домів. Комплекс позиціонується у комфорткласі, тож не дивно, що будують його за монолітно-каркасною технологією зі стінами з газоблоку та комбінованим утепленням (пінополістирол та мінвата). Стелі в квартирах доволі низенькі – 2,5 м, але цей недолік частково компенсують панорамні вікна.

А ось з нестачею паркомісць (в ЖК заявлений підземний паркінг на 600 машиномісць) проблема може виявитися серйознішою – декілька наземних гостьових паркувань можуть не вмістити автівок мешканців 1,6 тис. квартир, які мають побудувати у ЖК.

Якщо говорити про квартири, то майже всі варіанти в зданих будинках вже знайшли своїх власників – у забудовника залишились лише 1- та 3-кімнатні квартири. Їх вартість стартує від $57,5 тис. за 1-кімнатні та від $77 тис. за 3-кімнатні. В будинках, що ще зводять, вибір більший – можна обрати 1-, 2 або 3-кімнатні варіанти за ціною від $35,7 тис., $58,5 тис. та $85,8 тис. відповідно.

  • Девелопер: Корпорація нерухомості «РІЕЛ»
  • Сторінка ЖК Riel City

ЖК Avalon Flex

За час війни Сертифікат готовності до експлуатації отримали будинки двох черг ЖК Avalon Flex – документи за № ЛВ 122220411257 (виданий в квітні) та № ЛВ 122220608278 (виданий в червні) були видані будинкам №№ 3 та 4.

Цікаво, що будинок №3 отримав Сертифікат готовності з затримкою у рік (його планувалось здати у 2 кварталі 2021 року). А ось будинок №4 здали раніше на квартал – забудовник обіцяв завершити будинок у 3 кварталі 2022 року. Тож зараз ЖК Avalon Flex повністю зданий – всі будинки проєкту мають Сертифікат готовності до експлуатації.

ЖК Avalon Flex візуалізація та зведені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК “Авалон Флекс”

ЖК Avalon Flex – це чотири будинки заввишки 9-10 поверхів. Збудовані вони по монолітно-каркасній технології, стіни – керамоблоки, утеплення – мінеральна вата. «Родзинкою» цього ЖК я б назвала прозорі огородження відкритих балконів – сподіваюсь, мешканці їх не будуть «апгрейдити» на власний розсуд та псувати красиві фасади.

Комплекс позиціюється у класі комфорт – хоча, як на мене, по столичним міркам він міг би претендувати й на бізнесклас. Квартири тут просторі (40-100 кв.м), стелі високі (2,8 м), мешканців планується небагато (393 квартири), є комерційні приміщення для розміщення інфраструктури. Підземного паркінгу, щоправда, немає, проте є гостьовий майданчик для автівок. А також квартири – з високим ступенем оздоблення (під ремонт).

В цьому ЖК у забудовника залишилось небагато вільних квартир – є тільки 2- та 3-кімнатні. Їх вартість стартує з $99,5 тис.

Клубний будинок «Мій на Куликівській»

Отримав Сертифікат готовності до експлуатації і невеликий клубний будинок «Мій на Куликівській» – відповідний документ був виданий у травні за № ЛВ101220502906. Цей будинок здали з невеликою затримкою у 6 місяців – забудовник обіцяв інвесторам здати його у 4 кварталі 2021 року.

Клубний будинок Мій на Куликівській візуалізація та зведені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК “Мій на Куликівській”

Цей будинок – зовсім маленький, в ньому лише 11 апартаментів, які розмістились на 4 поверхах. При цьому в ЖК є підземний паркінг та невелика стоянка біля дому, затишне подвір’я «тільки для своїх». Будинок збудований за монолітно-каркасною технологією, стіни в нього з цегли, утеплення – мінеральна вата. Квартири мають високі стелі (3 м) та панорамні вікна. А ще – індивідуальне опалення.

У забудовника вільних квартир вже немає, тож тим, хто зацікавився цим проєктом, варто пошукати квартири на вторинці.

P.S. Я вітаю забудовників, яким вдалося у цей непростий час добудувати та здати житло в експлуатацію. А також інвесторів, які нарешті дочекалися власних квартир! Життя триває, все буде Україна!

Нагадаю, що обговорити ці проєкти можна на форумі блогу, у Фейсбуці чи спільноті інвесторів телеграм-чату


13 відповідей
Читайте всі 13 коментарів на форумі: ЖК Заходу України, що отримали Сертифікат з початку війни