Київ та область: які ЖК отримали Сертифікат під час війни

Під час війни забудовники не тільки продовжують будувати, а й добудовують свої житлові комплекси. Зробила підбірку столичних та приміських ЖК, які отримали Сертифікат готовності до експлуатації у ці непрості часи.

ЖК Signature

В липні 2022 року Сертифікат готовності до експлуатації отримав ЖК Signature – номер відповідного документу ІУ 123220708680.

ЖК Signature візуалізація та введені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК “Сігнатур”

Цей елітний ЖК розташований в центральній частині столиці, по вул. Мечнікова (Печерський район) та являє собою три вежі заввишки 12 та 25 поверхів, які поєднані між собою 5-поверховим стилобатом. Преміальна архітектура, сучасні інженерні рішення, найвищий у країні атріум, власний сад на даху стилобату, великий СПА-простір з басейнами, 5-зірковий консьєрж-сервіс – та ще багато чого цікавого реалізовано у цьому проєкті.

До речі, будівництво ЖК зайняло на два з половиною роки більше, ніж планував забудовник – спершу інвесторам обіцяли, що будинок здадуть у експлуатацію у 4 кварталі 2019 року.

У комплексі налічується лише 170 апартаментів, серед яких є пентхауси, квартири з терасами та дворівневі апартаменти – і зараз ще можна стати власником деяких з них. Наразі забудовник пропонує інвесторам 2-кімнатні квартири площею 150 кв.м за ціною від $600 тис.

  • Девелопер: Continuum Development
  • Офіційний сайт проєкту
  • Дізнатись подробиці про ЖК можна тут, а взяти участь в обговоренні –  на форумі чи у телеграм-чаті інвесторів

ЖК A Nova House

Другий столичний житловий комплекс, який було введено у експлуатацію за часів російської агресії – невеликий клубний ЖК «A Nova House». Номер Сертифікату – КВ101220606326, і це Декларація про готовність обʼєкта до експлуатації (увага!) індивідуального житлового будинку (садибного типу).

ЖК А Нова Хауз візуалізація та введені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК “А Нова Хаус”

Насправді ж цей ЖК зовсім не одноквартирний – у ньому розміщено 30 квартир. Відзначу, що архітектор цього проєкту справжній чарівник. Адже всі ці квартири він примудрився помістити у 3-поверховій будівлі, яка збудована на ділянці площею лише 5 соток у приватній забудові Нивок (вул. Черняховського, Шевченківський район). Не дивно, що квартири тут доволі маленькі – всі вони мають планування студіо, а їх площа складає 21-30 кв.м.

Наразі забудовник пропонує «готові квартири» в цьому будинку за ціною від $31 тис. Але я дуже раджу тим, хто хоче пристати на цю пропозицію, з’ясувати, що саме вони отримують за ці гроші – окрему квартиру у багатоквартирному будинку або частку квартири у одноквартирному будинку. А також підрахувати: скільки коштуватиме оформлення права власності на таку нерухомість, витрати на її утримання та можливі судові баталії (якщо щось раптом «піде не так»).

ЖК «Атлант» (Коцюбинське)

Забудовник житлового комплексу «Атлант», що будується у передмісті Києва, в смт Коцюбинське, у липні отримав Сертифікат готовності до експлуатації чергового будинку. А саме – дому №14. Номер Сертифікату – ІУ 123220707259.

Нагадаю, ЖК «Атлант» в Коцюбинському – це доволі великий проєкт, у складі якого налічується 16 будинків заввишки 22-25 поверхів. 12 з них (включно з будинком №14) вже побудовані та введені в експлуатацію. Наразі ведуться роботи по зведенню ще 4 будинків, які планують здати протягом 2022 та 2023 років. Забудовник використовує монолітну технологію будівництва, яка дозволяє швидко споруджувати дома – до початку агресії рф, деякі будинки ЖК «Атлант» (Коцюбинське) вводили в експлуатацію навіть раніше запланованого терміну.

ЖК Атлант візуалізація та введені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК “Атлант”

Проєкт позиціонується у класі «економ», але крім житла до його складу входять дитсадок та амбулаторія і,звісно, крамниці та салони, для розміщення яких в ЖК є нежитлові приміщення.

Комплекс налічує майже 3 тис. квартир – і майже всі вони вже знайшли своїх інвесторів. Наразі в продажу у забудовника лишились вільні квартири в домах, які ще будуються. В них можна підібрати 1-, 2- або 3-кімнатну квартиру вартістю від $25,5 тис., $27 тис. та $47 тис. відповідно.

ЖК «Олімпійський»

Ще один проєкт від забудовника «Атлант» – ЖК «Олімпійський», що зводять у Броварах, з початку війни отримав два нових готових до експлуатації будинки. В травні Сертифікати з номерами  ІУ 123220519834 та ІУ 123220519384 отримали будинки №№ 12 та 13. Зауважу, що введення в експлуатацію цих будинків відбулося з піврічною затримкою від запланованої дати.

ЖК Олімпійський візуалізація та введені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК “Олімпійський”

Наразі аби повністю закінчити роботу над цим проєктом, забудовнику лишилось звести тільки один будинок. І роботу над ним планується завершити наприкінці наступного, 2023 року. Сподіваюсь, саме так все і станеться.

У складі ЖК «Олімпійський» – 14 монолітних житлових будинків економкласу заввишки 22-25 поверхів. Кількість квартир – близько 2 тис., що як на мене доволі багато – особливо зважаючи на той факт, що, окрім власного ТРЦ, ніяких додаткових об’єктів інфраструктури проєктом не передбачено.

Може саме тому у забудовника досі є вільні квартири у збудованих будинках? У введених домах ЖК «Олімпійський» можна придбати 1-, 2- чи 3-кімнатну квартиру за $28 тис., $42,5 тис. та $40,5 тис. відповідно.

ЖК «Озерний гай» (Гатне)

За час війни поповнився новими будинками і ЖК «Озерний Гай», який будують в Гатному біля Києва. В липні 2022 року отримали Сертифікат готовності до експлуатації два будинки цього комплексу: документ за № ІУ 123220628889 засвідчує «відкриття» для нових мешканців домів №7 та №8.

Наступні два будинки планують ввести у експлуатацію вже наприкінці нинішнього року, але мені здається, що ця подія відбудеться вже у наступному році, адже більшість будинків цього проєкту були здані з затримкою півроку-рік від анонсованої дати.

ЖК Озерний Гай (Гатне) візуалізація та введені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК “Озерний Гай”

Тим не менше, наразі у ЖК «Озерний Гай» налічується вже 11 збудованих будинків. Але роботи над проєктом залишається ще дуже багато. Згідно генплану, в комплексі мають побудувати 47 будинків, в яких розмістяться 5,7 тис. квартир. І коли саме цей проєкт буде повністю завершено, невідомо, здається, навіть самому забудовнику.

Крім житла, в ЖК планують збудувати два дитячі садки та початкову школу, медичний центр, паркінг та торговий центр. Передбачені й нежитлові приміщення для розміщення різних салонів, магазинів, відділень банків, ресторанів тощо. Тож «Озерний Гай» буде не просто «житловим комплексом», а справжнім «містечком в селі». До речі, у зданих будинках тут досі є пропозиції від забудовника: можна підібрати квартиру від 2 кімнат за ціною від $57 тис.

  • Девелопер: «Інтергал-Буд»
  • Офіційний сайт ЖК «Озерний Гай»
  • Дізнатись подробиці про ЖК можна тут, а взяти участь в обговоренні –  на форумі чи у телеграм-чаті інвесторів

ЖМ «Саванна Сіті»

За часів російської агресії отримав Сертифікат готовності до експлуатації й черговий будинок житлового масиву «Савана Сіті», який будують на околиці Броварів (Київська область). Сертифікат ІУ 123220603323 на будинки «Жираф» та «Жираф-2» забудовник отримав у червні 2022 року.  Затримка від запланованого терміну склала 9 місяців.

ЖМ Саванна Сіті візуалізація та введені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК “Саванна Сіті”

Загалом у цьому ЖК вже налічується 7 зданих будинків – окрім двох «Жирафів», по парі «Зебр» та «Гепардів» плюс будинок «Ліана». На підході ще два «Тигри», які планують ввести в експлуатацію протягом 2023 року.  А всього до складу проєкту мають увійти 15 домів.

Цікаво, що з моменту презентації потенційним інвесторам, цей проєкт дещо змінився: побільшало будинків (їх планувалось 9) та трішки поменшало паркінгів  та зелених зон. Загалом у ЖК налічуватиметься близько 1,5 тис квартир.

В новеньких «Жирафах» ще можна встигнути придбати у забудовника 2- або 3-кімнатну квартиру, за які доведеться заплатити орієнтовно $58-65 тис.

ЖК Krona Park II

Отримали Сертифікат і два чергових будинки ще одного броварівського ЖК – Krona Park II. Відповідний документ за № ІУ 123220609247 засвідчує, що від липня 2022 року будинки № 1.2 та 3.2 цього комплексу повністю збудовані та готові до експлуатації. Затримка здачі склала близько 1,5 року.

Загалом до складу цього ЖК бізнескласу повинно увійти 16 будинків заввишки 8-17 поверхів, в яких мають розміститись більше 1 тис. квартир. Всі будинки комплексу зводять за монолітно-каркасної технологією, з цегляними стінами, що утеплюються мінеральною ватою.

ЖК Крона Парк 2 візуалізація та введені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК “Крона Парк 2”

Крім житла, у складі ЖК школа, дитячий садочок, багаторівневий паркінг та безліч комерційних приміщень для розміщення об’єктів побутової інфраструктури. Цікаво, що спочатку цей проєкт назвали «Квартал Алей», але невдовзі змінили назву на ЖК Krona Park II – і як на мене, то вона більше відповідає концепції цього проєкту як «сіквелу» вже збудованого ЖК Krona Park поблизу.

Наразі у комплексі збудовано 4 будинки, а ще 2 готують до здачі наприкінці 2022 року. В збудованих домах у забудовника залишилися квартири на 2 та більше кімнат, вартість яких стартує з $65,5 тис.

ЖК «Софія Резиденс»

За час воєнного стану в ЖК «Софія Резиденс» (Софіївська Борщагівка, Києво-Святошинський район) добудували та здали в експлуатацію чотири будинки другої черги проєкту – відповідні Сертифікати мають номери ІУ 123220622756, ІУ 123220622691, ІУ 123220622308 та ІУ 123220622933.

Тож зараз в цьому ЖК налічується вже біля двох десятків збудованих домів. І ще близько 10 будинків планується здати до кінця року. А всього у складі комплексу заплановано побудувати 57 домів.

ЖК Софія Резиденс візуалізація та введені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК “Софія Резиденс”

Звісно, тільки житлом цей проєкт не обмежується – генеральним планом передбачені  власна школа, два дитячих садочки, поліклініка та навіть стадіон. Для автівок обладнають надземні і наземні парковки, а для мешканців –  місця відпочинку, дитячі та спортивні майданчики.

Наразі в ЖК «Софія Резиденс» можна придбати готові квартири від забудовника – в наявності є 1-, 2-, 3- та більше кімнатні варіанти, які коштують від $37,5 тис, $50 тис. та $65,5 тис. відповідно.

ЖК «Атмосфера»

В ЖК «Атмосфера», будівництво якого розпочалось ще у 2017 році, в липні було введено в експлуатацію два будинки першої черги. Відповідний Сертифікат видано за № ІУ 123220504362.

ЖК Атмосфера візуалізація та введені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК “Атмосфера”

Зазначу, що у складі цього ЖК було заплановано побудувати пять будинків заввишки 10-16 поверхів. Але забудовник призупинив роботи над проєктом до кращих часів. Які, як я сподіваюсь, настануть зовсім скоро 🙂

У зданих будинках у забудовника є вільні 1-кімнатні квартири площею від 35 кв.м і вартістю від $35 тис.

ЖК «Оптимісто»

В цьому житловому комплексі влітку 2022 року були введені в експлуатацію чергові 3 секції першого будинку – про що свідчить Сертифікат за № ІУ 123220712562. Тож на даний час в ЖК «Оптимісто»  повністю збудований перший з двох 12-секційних будинків. І продовжується робота над будівництвом другого, який планується посекційно здавати впродовж 2022-2023 років.

ЖК Оптимісто візуалізація та введені будівлі
Візуалізація та введені будівлі ЖК “Оптімісто”

Житловий комплекс «Оптімісто» будують у селі Гатне, вздовж Одеської траси. Два 12-секційні будинки спроєктовані у вигляді двох майже закритих каре – що з одного боку дозволило створити затишні двори у домах біля траси, у яких розмістяться дитячі та спортивні майданчики, місця відпочинку для дорослих, бігові та велодоріжки. А з іншого – знизило рівень інсоляції деяких квартир.

Окрім житла, у ЖК «Оптимисто» передбачено розміщення об’єктів власної побутової та соціальної інфраструктури – на перших поверхах заплановано розміщення крамниць та салонів.

У цьому ЖК досі можна придбати готові квартири від забудовника: наприклад, 1-кімнатна квартира площею 35 кв.м коштуватиме близько $32 тис. А 2-кімнатна площею 64 кв.м – від $53,5 тис.

P.S. Я вітаю забудовників, яким вдалося у цей непростий час добудувати та здати житло в експлуатацію. А також інвесторів, які нарешті дочекалися власних квартир! І вже готую наступну підбірку ЖК-щасливчиків 😉


155 відповідей
  • Максим
    30.10.2020 о 15:46

    Очень интересно.
    Думаю, стоит это сделать регулярной рубрикой и выдавать такую информацию в конце каждого месяца.

    Галина
    30.10.2020 о 16:27

    очень интересная публикация, голосую за регулярность таких статей.
    Спасибо

    Олександр
    30.10.2020 о 17:26

    Я вважаю що це дуже важлива тема для інвесторів, як тих хто вже інвестував, так і майбутніх. Дякую Вам за Ваші труди.

    Очень важная информация, спасибо! Пишите еще ))

    Эндрю
    30.10.2020 о 18:55

    А в пригородах можно такой
    же обзор?

Читайте всі 155 коментарів на форумі: Дозволи та сертифікати на будівництво